Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Шефът на „Аркус“: Наехме Очите с комерсиална цел, не му знам връзките

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Аз съм работодател на Очите. В момента тече процедура по неговото освобождаване, защото има не малка степен инвалидност. Трябваше да обсъди това с инспекцията по труда. Това каза по БТВ управителят на охранителна фирма „Аркус“ Иван Владимиров, в която работи и Димитър Желязков-Очите като консултант.

Няколко пъти ходи до Турция. Там му направиха операция след случай след 2016 г. Получи усложнения. Отиде за консултация в Турция. Има доста отивания до Турция. Не знаех, че е придружен от Бенчо Бенчев. Всичко научих от медиите.

Работа с Димитър Желязков е работа като всички останали. Заплатата е от таблицата, уговорена предварително с него. Неговите задължения бяха за намиране на обекти, които да са под охрана. Един работен ден как протича, ще ви каже самият той.  В края на 2015 г. предложи негов познат да го вземем на работа и да използваме контакти и личните му връзки. Нашата работа е с контакти, с връзки, да поемем охрана. Не му зная контактите и връзките на Димитър Желязков-Очите.

Лично се познавам с него повече от 20 години. Познавам огромната част от лицата, представляващи оперативен интерес. Поне 15 години не сме имали контакти. Не бях го виждал до 2015 г. Случвало ми се е да работя с него преди много години, свързани с профилактични мероприятия. Престъпления, извършени от него не съм разследвал. Не съм разследвал атентата срещу него през 2001 година.

Аз бях морален полицай. Запазих морала и след това. Преди време имаше цяла служба, която да търси работа на хора, изтърпели наказанието си в затвора. Не виждам нищо лошо в това. Нашата цел да наемем Очите е комерсиална. Всеки идва с обещание, че ще е ефективен в дейността си. То се проверява по време на работа. Около 300 служители има.

Служителите викат „шефе“ на Димитър Желязков, защото може да изпитват респект към него. Той не им е началник. Обръщам се към него: „Димитре“.  Не знам дали има човек, който не познава Очите.

С Бенчо Бенчев се познаваме от 25 години. Много добър човек, помагал на много хора. Не гледа кой от коя партия е. И да е помагал на политици, не е възможно да съм в течение. Дали е давал или не, той знае. Спонсорирал е мероприятия. Не знам какво е правил Бенчо Бенчев с Димитър Желязков.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес511
Вчера734
Тази седмица7851
Този месец16311
Общо1386772

Powered by CoalaWeb