Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Набират се неквалифицирани работници за дуално обучение в Германия

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Набират се неквалифицирани работници за включване в 3-годишно дуално обучение за гериатрични асистенти в Германия

 Германската агенция за международно и специализирано трудово посредничество (ZAV) съвместно с Агенция по заетостта обявяват възможност за включване на български граждани в международен образователен проект за придобиване на квалификация за гериатричен асистент в Германия.

Гериатричните асистенти работят в домове за възрастни хора или в сферата на мобилното обслужване на възрастни хора. В Германия съществува специално образование за дейността на гериатричния асистент с продължителност 3 години. Професията е еднакво подходяща за жени и за мъже.

 Формата на обучение е дуална - обучаващите се работят и учат едновременно (работят в заведения за възрастни хора и успоредно посещават професионалното училище). Те са явяват ученици и трябва да полагат изпити.

 След успешното завършване на образованието участниците получават премия от 1500 €. След това работодателят ги назначава като квалифицирани специалисти. Първоначално заплатата на такъв специалист е между 2500 и 2800 €. Тази заплата се повишава с увеличаване на професионалния стаж.

Условия за кандидатстване

Допустими за кандидатстване са лица, които

• са на възраст между 23 и 45 години;

• са граждани на страна от ЕС;

• притежават диплома за завършено средно образование;

• не са квалифицирани и/или обучени гериатрични асистенти;

• са мотивирани да изучат професията и да работят в Германия;

• желаят да завършат обучение в продължение на три години в нелесната професия на гериатричния асистент;

• вече имат първоначален опит в грижите за възрастни хора или могат да докажат високата си мотивация за придобиване на тази професия;

• имат основни познания по немски език и са готови да изучават интензивно езика.

Подробна информация за условията за кандидатстване (брошура) /storage/content/broshura.pdf http://eures.bg/news.asp?id=8&nid=360&page=1.

График на процеса за кандидатстване и обучение

1. юли – август 2018 г.: отворена покана за кандидатстване;

2. септември 2018 г.: интервюта с работодатели в Германия (разходите за пътуване до Германия ще бъдат възстановени);

3. октомври 2018 г. – януари 2019 г.: езиков курс по немски в България за достигане на минимум А2 ниво (разходите за езиков курс ще бъдат възстановени до 2000 €);

4. януари 2019 г.: преместване в Германия (ще бъде изплатена еднократно сума до 1000 € за релокация);

5. февруари - юли 2019 г.: езиков курс по немски език за достигане на ниво В2 и заплатен работен ангажимент като помощник-гериатричен асистент при работодателя (минимум 1780 €/месечно бруто);

6. септември 2019 г. – август 2022 г.: тригодишно дуално обучение по специалността гериатричен асистент и заетост по специалността със заплащане минимум 1780 €/месечно бруто;

7. септември 2022 г. – сключване на постоянен трудов договор с обучените специалисти.

Кандидатстване и информация

Заинтересовани ли сте? За да кандидатствате е необходимо да изпратите своя автобиография (формат Europass) с актуална снимка на немски или английски език, кратко мотивационно писмо на немски или английски език на " href="mailto:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." style="box-sizing: border-box; background-color: transparent; color: rgb(51, 122, 183);">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Краен срок за кандидатстване: 31 август 2018 г.

При интерес за участие в обучение е препоръчително е да се свържете с лицето за контакт възможно най-скоро.

За повече информация и кандидатстване, свържете с:

Михаела Люцканова - Старши експерт в отдел „EURES Национален координационен офис”, ГД "Европейски фондове и международни проекти"

Агенция по заетостта

Тел. 02 8056 844

Е-mail: " href="mailto:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." style="box-sizing: border-box; background-color: transparent; color: rgb(51, 122, 183);">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес797
Вчера808
Тази седмица797
Този месец14721
Общо1169834

Powered by CoalaWeb