Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Общинари, експерти и граждани търсят спасение за символа на Сливен - Стария бряст

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Един символ на Сливен и на Европа си заминава от този свят - Старият бряст. Обичното от всички сливналии вековно дърво умира бавно. Днес се събират общинари, експерти и граждани, за да решават какво да правят с умиращия бряст. Срещата започва от 14 часа в заседателната зала на общината.

Повечето хора смятат, че дървото вече няма шанс да оцелее:

„Много ще липсва на града. Не знам с какво ще го заместим. Това беше центърът на центъра“.

"За мен Старият бряст си отива. И да търсим виновни, просто положението не е добре. Ако може да се намери някакво решение, трябва да се направи каквото и да е то“.

Отец Силвестър Янакиев изрази мнение, че дървото е докарано до това състояние благодарение на многото желаещи да го лекуват:

„Когато брястът си беше без да го пипат, без да го възстановяват, без да се правят на специалисти хората, които го бъзикаха, брястът беше добре, беше си зелен, имаше си цветенца, имаше си листенца. Сега след 3-4 години усилено бъзикане, брястът е на 40% умрял. Мисля, че ако успеят да уморят бряста специалистите лесовъди и всякакви други въди, ако успеят да го уморят, добър е вариантът да се остави във вида, в който е – да се лакира, да си остане като символ, само че вече без листа. Като България, само че без деца“.

Други гражданите на града все още таят надежда, че може да се случи чудо и дървото да се събуди за нов живот.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес786
Вчера808
Тази седмица786
Този месец14710
Общо1169823

Powered by CoalaWeb