Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Започва едноличната ера „Ердоган“

Детайли
AddThis Social Bookmark Button
Новата форма на управление в Турция се усеща още от нощта на изборите. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Илхан Андай от сайта "24 Родопи“: 
"Новините, които ще излизат от президентския дворец, ще изненадват дори най-важните хора в управлението в управляващата партия. Съобщено е, че тази вечер в 21.00 часа ще станат ясни новите министри, но в медиите така и не изтичат имена. Когато Ердоган говореше пред депутатите, намекна, че и сред тях щя има министри, но в управляващата партия са в неведение. Вече ще е така в Турция – и най-близките хора на Ердоган трябва да очакват неочакваното от него".

Андай добави още, че се очаква Турция да има експертно правителство с много силен икономически екип: 

"От днес нататък Ердоган ще показва новото си лице, което няма да е толкова плашещо като това през последните две години. Това се отнася и за народа на Турция, и за европейските лидери, и за България. Новината от вчера за близо 19 000 уволнени представители на елита на Турция е знак, че Ердоган се подготвя да отмени извънредното положение и вероятно това са последните хора от толкова страшната организация на Гюлен, която е сочена от Ердоган за организатор на опита за преврат. В същото време той обяви, че ще вдигне забраната за всички онези 185 000 турски граждани, на които в последните две години им беше забранено да пътуват извън страната, така че можем да кажем, че по неговите анализи той се е преборил, ще вдигне извънредното положение и ще покаже, че в Турция ще се живее малко по-свободно".


   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес741
Вчера808
Тази седмица741
Този месец14665
Общо1169778

Powered by CoalaWeb