Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Георги Чолаков командирова двама административни съдии от Сливен и Ямбол в Административен съд – Бургас

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков издаде заповед двама съдии от Административен съд – Сливен и Административен съд – Ямбол да бъдат командировани от 16 април т.г. в подкрепа на работата на Административен съд – Бургас. По този начин ще се намали свръхнатовареността и ще се съкратят сроковете за разглеждане на делата в морския град.

Чрез мярката ще се укрепи и капацитетът на Административния съд в Бургас през активния туристически сезон, когато се очаква натовареността да бъде по-висока.

Административен съд – Бургас е един от най-високо натоварените в страната. Общо свършените за м.г. дела е бил 3364 броя. Действителната натовареност на всеки съдия е почти 22 дела месечно.

В края на март и във ВАС бяха предприети мерки за рязко съкращаване на сроковете за разглеждане и решаване на над 300 дела за уволнения на държавни служители, полицаи и военни, дела за статут на бежанци, както и дела за отчуждавания на имоти или части от имоти по Закона за държавната собственост. Те трябва да бъдат насрочени и приключени в срок до 30 юни т.г., като първоначално голяма част от тях са били определени за разглеждане за средата на 2019 г.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес69
Вчера291
Тази седмица648
Този месец5729
Общо1141313

Powered by CoalaWeb