Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Талантливи български деца имат възможност да получат стипендия за средно образование в чужбина

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

От септември 2018 година Cambridge Centre for Sixthform Studies (CCSS) приема ученици в ексклузивна двугодишна програма GCSE (първа степен на английското средно образование). В програма "Leonardo Scholars" ще се обучава малка група от високо мотивирани ученици, които искат да постигнат най-високи оценки с намерение да продължат обучението си в University of Cambridge или University of Oxford. Ако сте един от тези ученици, кандидатствайте за стипедния!

Какво представлява програма "Leonardo Scholars"

"Leonardo Scholars" е уникална учебна програма, която осигурява на учениците най-доброто преподаване, както и обучение в стимулиращата среда на множество подпомагащи дейности "извън класната стая", каквито Кеймбридж предлага в изобилие.

За кой е предназначена тази програма

В селекцията попадат момичета и момчета на 14-15 години, които са с нагласата да станат част от едно академично ядро, в което ще се радват на споделения опит на преподаватели и съученици и среда стимулираща развитието им в различни направления - академично, културно и социално. За всеки ученик това е съграждащо преживяване, което го прави част от една общност, в която с обич и благодарност може да се завръща, и в бъдеще.

Учебни предмети

Тази програма е предназначена за ученици с отличен академичен потенциал, които ще могат да се заемат с изучаването на 14 "GCSE" дисциплини в продължение на две години обучение - Изкуство, Биология, Химия, Информатика, Английски език, Английска литература, Икономика, История, Математика, Роден език, Физика и Психология Като допълнителни предмети, може да се изучават: Френски език, Гръцки език, Музика, Латински език и Испански език

Кандидатстване за стипендия

Подходящите за стипендия кандидати са с навършени 14 години, добро ниво на английски език и широки академични интереси. Те трябва да представят справка с оценките си от последната година и да положат приемен тест за проверка на знанията (провежда се онлайн). Личните интервюта с Директора на училището ще се проведат на 21 април (събота), в рамките на информационния ден за стипендии за средно образование в чужбина, който се организира в офиса на Консултантската къща "Дарби" (пл. Света Неделя 4, етаж 5) между 13:00 и 16:00 часа. За участие в селекцията за стипендиите на CCSS Cambridge можете да се регистрирате ТУК или на телефон 02/988 1082

Изисквания за прием

- Възрастна кандидатите: 14+ - IELTS 5.0 - Онлайнтест - Академичнасправка с оценките от последната година - Интервю с академичния Директор - личните интервюта на кандидатите ще се проведат на 21 април 2018 (13:00-16:00)

Какво училище е CCSS Cambridge

Английското пансионатно училище Cambridge Centre for Sixthform Studies (CCSS) е разположено в университетския град Каймбридж, на два часа път от Лондон. Повече от 40 години CCSS Cambridge е едно от водещите независими пансионатни училища в Англия. През 2009 година училището се мести в нова, модерна сграда, в историческата част на града. Разположено е в непосредствена близост до колежите на University of Cambridge и активно участва в отворените дейности на университета. На разположение на учениците са модерни лаборатории по езици, медийни науки, изкуство, фотография, науки, драматично студио и компютри. Учениците се настаняват в отделни къщи за момичета и момчета, в самостоятелни стаи с осигурени модерни условия за живот.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес347
Вчера517
Тази седмица2146
Този месец7507
Общо1151578

Powered by CoalaWeb