Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Д-р Васислав Петров: Неонаталогичното отделение на областната болница ще кандидатства за по-висока категория

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Неонаталогичното отделение на областната болница „Д-р Иван Селимински“ ще кандидатства за повишаване на категорията си, съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Васислав Петров.

Изчакват се само новите критерии, на които трябва да отговорят неонатологиите. Според д-р Петров отделението е единственото в страната, извън университетските болници, където работят пълен щат лекари със специалност неонатология.

Петима са специалистите в него, докато навсякъде в страната има дефицит от лекари с този профил.

Отделението е оборудвано и с необходимата техника, която да осигури пълноценното лечение на недоносените бебета.

Днес бе представена последната придобивка на сливенската неонатология – термолегло, което осигурява на недоносените деца условия близки до майчината утроба.

„При раждането бебето попада все едно от тропиците на Северния полюс. Температурата в утробата на майката е телесна, а отвън е с десетки градуси по – студено. Термолеглото осигурява на бебето температура като тази в майчиното тяло и му помага да преодолее първите стресови дни след раждането“, съобщи началникът на неонатология д-р Таня Праматарова.

Леглото е доставено в началото на тази година и вече през него са преминали над 20 деца. То е закупено със средства от продажба на коледни картични от деца от Младежкия червен кръст в Сливен.

Недостигащите средства са осигурени от ръководството на областната болница. Намерението на БЧК – Сливен е да продължи и тази година да подпомага сливенската неонатология със средства за закупуване на оборудване, поясни д-р Моника Сярова, гл. секретар на Червения кръст в Сливен. "Фокус"

Людмила ЙОРГОВА

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес156
Вчера261
Тази седмица156
Този месец5237
Общо1140821

Powered by CoalaWeb