Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

В новите автобуси в Сливен ще прожектират събития от града

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

В новите автобуси в Сливен ще има екрани, на които ще се излъчват събития в общината, от културния календар, ще се презентират културни и исторически забележителности. Автобусите са климатизирани, 21 – с до 40 места и 6 – с до 60 места, ще бъдат доставени от чешката фирма „СОР Либхави“ до края на май. Стойността им възлиза на 9 млн.лева – съобщи зам.кметът на Сливен Стоян Марков.

Средствата са осигурени по европейски проект на общината на стойност 14,5 млн.лева за модернизация на градския обществен транспорт. До месец започва изграждането на 143 нови спирки и 40 навеса, ще има и 10 нови велоалеи в жилищните квартали. Предстои създаването на логистичен център и единна билетна система.

Важна подробност е, че проектът не предвижда увеличение на билетчето, което сега струва 80 стотинки. Новост е, че гражданите ще могат да си купуват групови билети с намаление. Цените им се уточняват.

Кметът Стефан Радев уточни, че 8 тролейбуса ще продължават да изпълняват маршрути по градската транспортна схема. Три от тях са реновирани, предстоят ремонти и на останалите пет. /trud.bg

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес375
Вчера654
Тази седмица1029
Този месец10625
Общо1115572

Powered by CoalaWeb