Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Синдикатът на МВР: Внушават, че всички в системата сме престъпници

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Трябва ли полицаите да настояват за увеличение на заплатите след като техни колеги бяха уличени в кражба на гориво с кадри в предаването „Господари на ефира“ по "Нова телевизия"?. След коментара на вътрешния министър Радев по казуса, а именно - „Как искате по-високи заплати, като крадете бензин“, отговор пред BiT даде Илия Кузманов – зам.-председател на синдикалната федерация на служителите в МВР.

„Едно внушение направи заместник-министър Балабанов през почивните дни. Че ние много отблизо следим изказванията на господин Радев и реагираме на всяка негова дума. Не, това не е така. Ние бяхме директно провокирани от г-н Радев да вземем отношение по темата. Той попита синдикатите как да иска увеличение на заплатите, при положение,че има такива случаи като този в Павликени. Аз не бих искал да го квалифицирам още, той като не се е произнесъл българския съд. И друго - няма лошо разследващата журналистика да прави такива разследвания. Ние не сме против това, напротив".

"Но когато министърът на вътрешните работи чрез свое изказване внуши, че едва ли не всички в системата сме такива, а такъв извод може да се направи от въпроса, който г-н Радев зададе, ние като синдикат сме длъжни да реагираме. За нас е обидно да бъдем сравнявани с престъпници, особено по този начин. Най-малкото, защото проектът за бюджет влезе доста преди случая да се разшуми. Така че това не е било аргумент, който г-н Радев е приложил в исканията, ако такива изобщо е имало до г-н Горанов “, заяви Кузманов.

Той намекна, че неговият синдикат не е запознат с такова искане - за увеличение на полицейските заплати, нито с аргументация за такова.

„Факт е, че в министерството на отбраната беше поиска сума и тя се даде, какво е поискано при нас- не знаем. Знае какво се даде. Оттук следва, че ние сме получили, без да сме поискали. Говоря на ниво министерство“, обясни още Кузманов.

България

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес250
Вчера514
Тази седмица764
Този месец6686
Общо1095086

Powered by CoalaWeb