Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Петкратната световна шампионка Станка Златева: Искам да имам свои деца

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

"Вече искам и аз да имам свои деца", призна пред "България Днес" петкратната световна шампионка в свободната борба Станка Златева.

В момента тя има свой клуб в Сливен, където тренират десетки малчугани, както момчета, така и момичета.

Златева, която е три пъти Спортист №1 на България, се е отдала изцяло на възпитаниците си, а те й отвръщат с любов и старание в тренировките. Работата с хлапетата харесва много на Стани и я кара да се замисли самата тя да роди свои деца и, разбира се, да се омъжи. Засега на хоризонта сватба не се задава, защото още не се е появил подходящият мъж, признава спортистката.

Златева е щастлива в новата си зала

"Всяко нещо идва с времето си, човек не бива да бърза и да насилва нещата. Искам деца, но на този етап от живота ми това не е на дневен ред. От дълги години исках да имам своя зала, но не ставаше. Ето, че дойде времето и сега имам такава, тренирам деца. Случи ми се, сбъдна ми се и тази мечта. Ще дойде времето, когато ще намеря подходящия мъж и ще имам деца", признава Златева.
Засега цялото й внимание е погълнато от малчуганите, които са запалени по борбата. Групите са и сутрин, и следобед, а в някои дни и около обед. "Децата са страхотни, тренират с голямо желание. Дори искат да остават след заниманията и да тренират допълнително, не мога да ги изгоня. Опитвам се да им обясня, че резултатите идват след много усилия с години наред и трябва да бъдат търпеливи. Бих била щастлива, ако някой от тях постигне дори половината от това, което аз съм постигнала. Нямам илюзии, че всички ще станат спортисти, но поне да са в залата, да се възпитават да са добри хора, вместо да се шляят по улиците", коментира Стани.
Самата тя си живее в Сливен, само на няколко километра от родното село Крушаре. "Имам къща в Сливен и си живея в нея. На село ходя само на гости на майка ми. Когато трябва, разбира се, помагам. Изобщо не искам дори да ходя в София, въпреки че имах предложение да работя там. В Сливен се чувствам добре и ми е спокойно", обяснява шампионката.

Стани засега се радва да тренира малчугани

Вечер едно от забавленията на Стани е да гледа "Биг брадър". Самата тя спечели формата през 2013 г.
"Следя "Биг брадър", много ми е интересно. Но аз самата не бях за този формат. В него се изисква да стават скандали, участниците да се карат, да има напрежение между тях, а аз не съм такъв човек. Не обичам да влизам в конфликти. Спечелих преди години, защото успях да спечеля уважението на всички. Поне така си мисля. Но след това не са ме канили повече", коментира Златева.

Георги ИВАНОВ, Алексей ГИЛТЯЙ, "България Днес"

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес214
Вчера514
Тази седмица728
Този месец6650
Общо1095050

Powered by CoalaWeb