Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Утре през по-голямата част на деня остава горещо

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Утре през по-голямата част на деня остава горещо Утре  през по-голямата част на деня остава горещо, с температури от 33 до 38 градуса, Облачността ще се увеличава от запад, но ще бъде все още предимно средна и висока.

Привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне да нахлува по-хладен въздух.

Привечер и преди полунощ над западните части на страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и ще има гръмотевични бури.

Възможни са градушки и локални интензивни превалявания.

Около и след полунощ и  в сутрешните часове явленията бавно ще се преместват на изток и ще бъдат най-активни в централните части на страната.

В неделя времето над голяма част от страната ще се определя от бавноподвижен циклон във високите части на тропосферата.

В централните и част от западните райони максималните температури ще бъдат от 20 до 24, 25 градуса. Там ще има мощна купесто-дъждовна облачност и  на много места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, на места градушки и силен вятър.

Не са изключени и силни извалявания и локални наводнения, най-вече в централните части на страната, разположени  в близост до планински препятствия.

На изток до ранния следобед все още ще бъде горещо, с температури до 33 градуса.

След обяд и привечер, зоната на неустойчивост  в атмосферата ще се движи на изток. В западните и централни райони преваляванията ще спират, а облачността ще намалява.

Валежи с гръмотевици ще има в източните райони, а през нощта срещу понеделник, преди окончателното им стихване - на североизток.

От  понеделник отново ще се установи слънчево време, с повишаващи се температури: в понеделник от 27 до 33, а във вторник от 28 до 34 градуса.

През почивните дни, в планините на Западна България, подходящ за планина ще бъде само съботният ден.

В неделя ще има гръмотевични бури, поривист вятър и промени на скоростта и посоката на вятъра и условията ще са опасни за преходи във високите части.

На морето, с изключение на неделния следобед, условията за плаж и почивка остават добри.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес144
Вчера485
Тази седмица3499
Този месец14029
Общо1023086

Powered by CoalaWeb