Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Умерен до висок риск от африканска чума по свинете у нас

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Умерен до висок риск от африканска чума по свинете у нас Степента на риск от поява на африканска чума по свинете за България е повишена и вече е от умерена до висока. Промяната бе обявена от Центъра за оценка на риска по хранителната верига при Министерство на земеделието, храните и горите, от където съобщават, че болестта е регистрирана в съседна Румъния.

Експертите на звеното продължават да следят развитието на епизоотичната обстановка в съседните страни и Европа, като редовно ще информира заинтересованите институции и Компетентните власти. Африканската чума по свинете в Чехия до момента не се разпространява в други области, остава засегнат само Злинския район.

За поредна седмица италианските власти докладват за случаи на засегнати промишлени птицеферми с кокошки носачки и пуйки бройлери. Този факт поставя на дневен ред въпроса, дали епизоотията от високопатогенна инфлуенца по птиците в Европа наистина е затихнала и каква е реалната ситуация по отношение на това заболяване. Въпреки затихването на усложнената обстановка с високопатогенна инфлуенца (H5N8) в по-голямата част на ЕС, ситуацията все още е сложна в северна Италия – Ломбардия и Емилия-Романа, които са райони с висока плътност и наличие на големи птицевъдни обекти.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес141
Вчера485
Тази седмица3496
Този месец14026
Общо1023083

Powered by CoalaWeb