Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

РС ПБЗН - Сливен: Бъдете внимателни, не палете огън на открито

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

РС ПБЗН - Сливен: Бъдете внимателни, не палете огън на открито Продължителното засушаване и високите дневни температури, в комбинация с човешката небрежност са основните причини за възникване на пожари през лятото. Във връзка с опасно високите температури през идните дни, РС „Пожарна безопасност и защита на населението” – Сливен отправя апел към всички граждани: Спазвайте мерките за пожарна безопасност!

Общият брой намеси на дежурните екипи на РСПБЗН-Сливен от 01.08. до 05.08.2017 г. – 31, интензивност на излизанията – 6,20 реакции на денонощие, отчитат от службата.

Жътвената кампанията почти приключи, но опасността от пожари в стърнищата остава. Запаленият в сухи треви и стърнища огън лесно може да обхване намиращи се в съседство трайни насаждения, селскостопански сгради, вилни и жилищни постройки, горски масиви. В тази връзка е важно да се напомни:

Паленето на стърнища е абсолютно забранено!

 Забраните са в сила за всички и към нарушителите се прилагат строги законови санкции. РС „Пожарна безопасност и защита на населението” - Сливен предприема своевременни организационни действия за недопускане на пожари и за бърза реакция при възникването им.  Създаден е механизъм за координация с местната власт, с военните поделения и държавните горски стопанства. Благодарение на доброто взаимодействие между всички структури, през годините от огъня са спасени хиляди декари горски масиви. Държавните органи носят своята тежка отговорност, но нека всички граждани не забравят, че една човешка грешка или невнимание може да причини огромни щети на българската природа. Една безотговорно хвърлена, незагасена цигара или кибритена клечка може да стане причина за крупни пожари с тежки последици, както за околната среда, така и за частната собственост. Забранено е паленето на огън в междублоковите пространства, в непосредствена близост до паркирани автомобили, както и в близост до бензиностанции и газстанции, складове за леснозапалими и горими течности. При приготвяне на зимнина в частните дворове, предварително да се вземат мерки за недопускане разпространение на горенето, да не се оставя огъня без наблюдение, а след работа внимателно да се изгаси. В случай на  пожар веднага съобщете на Единния номер за спешни повиквания 112. Подайте точно местоположение, какво гори и има ли опасност да се разпространи.

 

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Сливен

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес375
Вчера654
Тази седмица1029
Този месец10625
Общо1115572

Powered by CoalaWeb