Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Атанас Атанасов: Съборът на Хайдушка поляна е събитие с традиция и значение в регионалната история

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Атанас Атанасов: Съборът на Хайдушка поляна е събитие с традиция и значение в регионалната история Както Радио Сливен Нет информира, на 6 август се проведе традиционният общотвърдишки събор в местността „Хайдушка поляна”, организиран от Община Твърдица, Туристическо дружество „Чумерна” и НЧ”Св. Св. Кирил и Методий 1914”. Събитието започна с поднасяне на цветя на паметника на хайдутите. Гост беше зам.-областният управител Димитринка Петкова, много приятели на родолюбивата традиция от близо и далеч. В концертната програма участваха представителни групи на читалища и пенсионерски клубове - 220 изпълнители от 8 населени места – гр. Раднево, кв. Гипсово, с. Джулюница, с. Трънково, гр. Твърдица, гр. Шивачево, с. Сборище и кв. Козарево.

Съборът откри кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов, който отбеляза значението на Хайдушка поляна в регионалната история, както и традицията 49 години тук да се събират признателните поколения. През годините поляната е любимо място за отдих и туризъм. И тази година  беше приготвен боб по стара твърдишка рецепта, от който всеки можеше да опита.   

Бяха организирани щафетни игри и забавни състезания за децата. В края на програмата кметът Атанас Атанасов награди всички участници с грамоти и награди, а след това празникът продължи традиционните български хора, в които гости и участници се включиха.Атанас Атанасов: Съборът на Хайдушка поляна е събитие с традиция и значение в регионалната история

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес143
Вчера485
Тази седмица3498
Този месец14028
Общо1023085

Powered by CoalaWeb