Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Стратиев и Борисов оглавиха класирането след първият ден от рали „Твърдица-Елена"

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Стратиев и Борисов оглавиха класирането след първият ден от рали „Твърдица-Елена" Екипажът с автомобил Пежо 208 R2,  Тихомир Стратиев и Добрин Борисов завършиха първият ден от рали „Твърдица-Елена“ на първа позиция в генералното класиране. След общо 30 състезателни километра двамата повеждат с аванс то 12.3 секунди спрямо своите преследвачи записвайки и две ключови етапни победи. На второ място завърши екипажът на Мирослав Ангелов/Недялко Сивов (Пежо 208 R2). Въпреки, че бяха подготвени с гуми за мокро на 2 километра след старта екипажът се завъртя, като за радост се размина с минимални щети по автомобила. За тях на 12.3 секунди завърши третият екипаж с автомобил Пежо 208 R2 Григор Григоров/Даниел Миленков. Лидери в RC3 след първият ден е екипажът на Станислав Владимиров и Чавдар Събев с Опел Астра. Зад тях с изоставане от около 1 минута се намира екипажът на Антон Титов/Динко Георгиев. Трети в RC3 е екипажът на Христо Атанасов/Марин Иванов. Младият Денис Станчовски (Хюндай i20) с навигатор Младен Карчев завърши първият ден от рали „Твърдица-Елена“, като водаш в класирането в клас RC5. Пилотът от „Хюндай Рейсинг Трофи“ изненада абсолютно всички в този клас с това си постижение. Зад тях на 4.1 секунди е екипажът на „Дианел Рейсинг“ Стефан Желязков/Иван Турлаков (Ситроен Саксо). Третото място след първия ден в този клас е за още един сливенски екипаж в лицето на Павлин Русев/Дилян Дженков също със Ситроен Саксо. Утре на екипажите им предстои един изключително труден ден с общо 91 състезателни километра. Първи етап за деня е СЕ Чумерна (7.74 км) от 08:45 ч.

Коментар на екипажите: 

Тихомир Стратиев: Първият етап още в самото му начало бе доста по-мокър и хлъзгав от очакването. Първите 7-8 километра бяха изключително тежки, хлъзгави и опасни. При изкачването към гората вече разполагахме с повече сцепление. Като цяло сме доволни от деня, успяхме да изпълним нашата цел завършвайки на първо място. Утре мислим да караме разумно и да запишем успешен финал. Утрешният ден ще бъде доста труден, очакванията за дъжд ще усложнят нашата работа.

Добрин Борисов: Изключително технично трасе. Никои от нас не очакваше дъжд днес, той буквално дойде изневиделица. Изненада ни, но смятам, че успяхме да направим правилният избор на гуми. Направихме възможно най-добрите настройки на окачването, благодарение на нашият опит тук.  Друга изненада за нас днес бе и вторият етап, който бе изключително сух. Там успяхме да натиснем и да се възползваме от възможностите на автомобила. Утре възнамеряваме да вдигнем темпото и да атакуваме. Мирослав Ангелов: Още на вторият километър на един завой с паднали листа се завъртяхме. Леко ударихме автомобила в мантинелата. След това трябваше отново да изградим ритъма и след няколко километра започнах отново да се чувствам комфортно. Разполагахме с две по-твърди гуми за мокро, които в крайна сметка не ни потрябваха за СЕ Боров Дол. С мокри гуми на сухо е доста трудно поради високата температура която достигат, което довежда до по-слабо сцепление на сухият асфалт. Недялко Сивов: При условия с мокри гуми на сухо колата бе с нестабилна задница, също така и спиранията бяха трудни. За радост успяхме да съхраним автомобила и да стигнем до днешният финал.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес147
Вчера485
Тази седмица3502
Този месец14032
Общо1023089

Powered by CoalaWeb