Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

10 скоростни етапа на близо 300 км рали Твърдица-Елена 2017

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Церемониалният страт е тази вечер в 21 ч. на площада в Твърдица

 

 

10 скоростни етапа на близо 300 км рали Твърдица-Елена 2017 На 14-ти, 15-ти и 16-ти юли тази година ще бъде проведено 13-тото автомобилно РАЛИ "ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА" 2017. Състезанието, което миналата година получи най-много точки в оценката от всички ралита в България и в последните години се утвърди като еталон за българския автомобилен спорт, отново ще посрещне хилядите гости на едноименните балкански градове и най-верните привърженици – феновете на този атрактивен спорт край трасетата на Елено–Твърдишкия Балкан. От организационния комитет, съвместно с общините на град Твърдица и град Елена и личния принос към развитието на автомобилния спорт от кметовете Атанас Атанасов – кмет на Община Твърдица и инж. Дилян Млъзев – кмет на Община Елена, както и с подкрепата на Българската федерация по автомобилен спорт и не без съдействието на спонсорите, са подготвили едно издание на състезание с динамична подредба на състезателните етапи и надяваме се с перфектна организация, които да държат публиката максимално безопасно и близо до автомобилния спорт!

Рали “Твърдица-Елена” ще бъде трети кръг от календара на БФАС, което по традиция се провежда през най-хубавия сезон на годината – лятото. Дължината на ралито 295 км от които 130 км са състезателни и са разделени на 10 скоростни етапа. Тази година състезанието ще се проведе официално в три дни. Днес (14-ти юли) от 21:00 ч. на площад "Свобода" в гр. Твърдица ще бъде даден церемониален старт от подиума на състезателната арка и под светлините на фойерверките и аплодисментите на публиката, екипажите на участващите пилоти ще се отправят за последни приготовления преди същинското начало на надпреварата. В събота (15-ти юли) предстои административен и технически преглед. Фактически ралито ще стартира в 16:20 ч. с преминаването на скоростните етапи "Твърдица" (20 км) и "Боров дол" (7 км), след които следват етапите „Моторспорт Академия“ и атрактивния скоростен етап в града “Хюндай“.

През втория състезателен ден (неделя 17-ти юли) на пилотите предстои да преминат нелеките почти 100 състезателни км през Елено-Твърдишкия Балкан, достойни за формат на световния рали шампионат, за да стигнат отново до подиума на официалната арка. Скоростния етап 5 - "Чумерна", ще бъде просто една загрявка за екипажите преди сериозният "Буйновци" (19.90 км.), който ще стартира от разклона за хижа Чумерна и ще финишира малко преди село Буйновци. Следват две преминавания на абсолютно новия за ралито етап "Лазарци", разделени с време за обслужване в изнесена сервизна зона, след което предстои едночасово прегрупиране в центъра на гр. Елена, където зрителите ще могат да разгледат колите от близо. Но с това не свършва всичко! След почивката в Елена на екипажите ще се наложи да карат "Елена-Твърдица" - цели 29 км и така нареченият "Power stage" - етап "Предела" (24 км.), като старта на същия е отново на разклона за хижа "Чумерна", но този път спускането е към Твърдица. Новостите в рали "Твърдица Елена" и през 2017 година няма да липсват. Другото ново, както вече се спомена, е двукратното преминаване на етапа Яковци, който преминава край живописния пейзаж на язовир "Йовковци" и финишира в предградията на град Елена.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес131
Вчера485
Тази седмица3486
Този месец14016
Общо1023073

Powered by CoalaWeb