Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Сливенски деца с грамоти за творческо писане

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Сливенски деца с грамоти за творческо писане Заместник - областният управител Димитринка Петкова участва в заключителния етап на курса по творческо писане с Валентина Радинска, организиран от преподавателя по български език и литература Дочка Петрова. Проектът по творческо писане стартира през 2014 г. в ПХГ „Дамян Дамянов“ – Сливен с цел подпомагане на талантливи млади творци. Ръководител е сливенската поетеса Валентина Радинска - носител на наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов“ за 2014 г. Курсът се проведе в три модула през учебната година и бързо стана популярен. Участие в него взеха ученици от сливенските училища на възраст от 4-ти до 12-ти клас.

С обич, такт и професионализъм Радинска общува с децата, които не само се срещат, четат, слушат и обменят мнения, но се запознават с творчеството на млади, получили признание, поети като Мартин Спасов и Ана Лазарова.Сливенски деца с грамоти за творческо писане

Димитринка Петкова изрази своето задоволство от провеждането на тази инициатива на ПХГ „Дамян Дамянов“ и пожела упоритост и последователност на бъдещите сливенски писатели. „Плисна дъжд“ беше предизвикателството, отправено от нея към учениците, по които те писаха стихотворения.

В рамките на последния модул Виолета Калайджиева – поетеса и читалищен деятел, представи участието и впечатленията си от международен курс по творческо писане в Брунате, Италия, където изключително силно е било присъствието на тамошното българско училище.

Всички участници получиха грамоти за успешно завършен курс по творческо писане.Сливенски деца с грамоти за творческо писане

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес46
Вчера562
Тази седмица1222
Този месец14860
Общо988421

Powered by CoalaWeb