Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

От днес се подават заявления за записване в гимназиите

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

От днес се подават заявления за записване в гимназиите От днес започна записването в гимназиите. Както вече информирахме, тази година заявления за прием в гимназия ще могат да се подават както на хартия, така и по електронен път. То ще продължи до 22 юни. От  Регионалното управление по образование /РУО/ в Сливен припомнят още, че подаването на заявление за класиране по електронен път се осъществява на адреси: https://priem.mon.bg[1]  или   https://7klas.mon.bg.[2]  Входът в системата е с входящ номер и код за достъп, налични в служебните бележки на учениците, които те са получили от съответните училища. При избиране на професионална паралелка задължително се прикачва сканирано в PDF формат медицинско, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика. Без него желанието за професионална паралелка няма да бъде отчетено при класирането.

Подаване на заявление на хартиен носител ще се осъществява в седем училища-гнезда в областта - Основно училище „Д-р Иван Селимински” – Сливен, Основно училище „Христо Ботев“ – Сливен, Основно училище „Юрий Гагарин“ – Сливен, Основно училище „Елисавета Багряна“ – Сливен, Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” – Нова Загора, СУ „Г. С. Раковски“ – Котел и СУ „Неофит Рилски“ – Твърдица. Работното време ще бъде на 16, 19, 20, 21 и 22 юни 2017 г. - от 8.00 ч. до 18.00 ч. и на 17 юни /събота/ - от 9.00 ч. до 13.00 ч.

При подаване на заявление в училището – гнездо е задължително да присъства родител/настойник на ученика. В заявлението ученикът подрежда желанията си по реда на предпочитание, а то  се предоставя в училището, в което се подават документите. Заедно с копията се носят и оригиналите на свидетелството, служебната бележка и медицинското. Резултатите от първи етап на класирането ще бъдат обявени до 27 юни. Записването ще се извършва в училището, в което ученикът е приет, в срок от 28 до 30 юни включително. В същия срок може да се подаде заявление за участие във втори етап на класиране, без да се променят и пренареждат желанията.  

Във втори етап на класиране участват кандидатите, които не са приети на първи етап – те участват, без да подават заявление за втори етап, ученици, които са приети по второ или следващо желание, но не са се записали – в този случай заявлението за участие във втори етап на класиране се подава в училището, в което ученикът е приет. Учениците, участвали във втория етап на класиране, се класират на мястото си от първия етап или на по-предно свое желание. След обявяване на резултатите класираните ученици следва да се запишат в училището или губят мястото, на което са класирани.

В третия етап на класиране участват ученици, които не са приети или не са кандидатствали до момента. За участие в третия етап се подава заявление, в което се подреждат желанията за обявените свободни места в паралелки.

При записване в училището се подава заявление до директора, оригинал на свидетелството за завършено основно образование и оригинал на медицинското свидетелство /за прием в професионални паралелки/. Допълнителна информация може да бъде получена от директорите на училищата, в които се обучават седмокласниците, както и на електронната страница на РУО – Сливен, раздел Прием.

References

  1. ^https://priem.mon.bg (priem.mon.bg)
  2. ^https://7klas.mon.bg. (7klas.mon.bg.)
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес319
Вчера524
Тази седмица2500
Този месец13593
Общо1005445

Powered by CoalaWeb