Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Неблагоприятно време за развитието на зърно в Европа

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Неблагоприятно време за развитието на зърно в Европа Седмицата стартира с благоприятни климатични условия за развитие на зърното в САЩ и обратното за Европа.  Във Франция очакват дъждове за доброто развитие на реколтата, но за момента няма такива. В същото време, ниските температури възпрепятстват правилното вегетативно развитие. Отрицателни температури се очакват през седмицата във Франция, Германия и Полша. Това може да повиши страховете за лоша реколта, съобщава Agritel.

Сеитбата на царевица се развива с бързи темпове, благодарение на  сухи дни. В Мароко се очаква да бъдат прибрани добри количества в сравнение с миналата година, когато производството бе разочароващо. Износът от Русия изостава поради високото ниво на цените, определяни от силната рубла спрямо долара и политическото напрежение с най-големия вносител –  Турция.

 В САЩ цената на пшеницата в Чикаго спада заради благоприятните дъждове в продуктивните райони. Износът е в съответствие с очакванията за пазара на соя и царевица, а при пшеницата има непрогнозиран ръст. Царевичните насаждения закъсняват развитието си само на 6% при средно 9% през предходните години. При 54% от пшеничната реколта качеството бе променено от добро до отлично срещу 53% миналата седмица и 57% през миналата година в същия период.

През миналата седмица, украинските митнически власти съобщиха, че от страната са продадени  268 хил. т пшеница, 1 250 000 тона царевица и 59 000 т ечемик.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес254
Вчера519
Тази седмица254
Този месец15128
Общо1006980

Powered by CoalaWeb