Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Община Сливен успешно приключва изпълнението на проект „Творческо пространство за малки и големи”

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

               Община Сливен успешно приключва изпълнението на проект „Творческо пространство за малки и големи”

 

 

 

 

 

 

 

Община Сливен успешно приключва изпълнението

на проект „Творческо пространство за малки и големи”

 

На 19 април 2017 г.Община Сливен проведе заключителна пресконференция по проект BG06-221 „Творческо пространство за малки и големи“. Събитието е в изпълнение на дейностите по проекта, който се изпълнява по програма BG06 „Деца и младежи в риск“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо Пространство 2009-2014.

            В проекта участват 400 деца между 3 и 6 години в детските градини „Звездица”, „Здравец” (в квартал „Речица”), „Теменуга”, както и градините в селата Самуилово и Желю войвода.

            Основна цел на проект BG06-221 „Творческо пространство за малки и големи“ е подобряване на социалната интеграция и подготовката за училище на деца от етническите малцинства и в икономическо неравностойно положение. Това включва: подобряване на социалните умения на децата и родителите, подпомагане и улесняване достъпа до училище; откриване и стимулиране на индивидуалните способности на децата в различни сфери на изкуството, историята и литературата; повишаване на самочувствието и увереността в собствените способности на всяко дете, чрез грижа за него като автономна личност.

            На 29.11.2016 г. в старата сграда на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ е открит център „Творческо пространство“. Обзаведени и оборудвани са два работни кабинета с кътове за почивка за децата от детските градини, работещи по проекта – ДГ „Теменуга“ – филиал, ДГ „Звездица“, ДГ „Здравец“ /кв. „Речица“/, ДГ „Роза /с. Жельо войвода/ и ДГ „Слънчо“ /с. Самуилово/.

            По проекта са закупени гардеробчета, масички, барбарони и компютърна техника. Монтирани са детски съоръжения в 4 детски градини – ЦДГ „Роза“ – с. Жельо войвода, ЦДГ „Слънчо“ – с. Самуилово, ЦДГ „Здравец“ – гр. Сливен и ЦДГ „Звездица“ – гр. Сливен.

            Дейностите по проекта включват още занимания с децата в сферата на танците, театъра, изобразителното изкуство и историята. В петте детски градини са представени общо 20 представления от афиша на Държавен куклен театър – Сливен.

            Изпълнението на дейностите по проекта приключва на 30.04.2017 г.

 

 

 

Община Сливен успешно приключва изпълнението на проект „Творческо пространство за малки и големи”Този документ е създаден в рамките на Проект BG06-221 „Творческо пространство за малки и големи” по програма BG 06 „Деца и младежи в риск“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо Пространство 2009-2014

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес313
Вчера524
Тази седмица2494
Този месец13587
Общо1005439

Powered by CoalaWeb