Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

Ученици от езиковата гимназия посрещат пролетта с ФАШИНГ- КАРНАВАЛ през сградата на общината

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Ученици от езиковата гимназия посрещат пролетта с ФАШИНГ- КАРНАВАЛ през сградата на общината Карнавалът е част от програмата на Сливенската гимназия, която днес и в неделя, е домакин на националната олимпиада по немски език. 

Заместник-кметовете на община Сливен Пепа Чиликова и Стоян Марков се включиха в инициативата на ученици от Гимназията с преподаване на западни езици „Захари Стоянов" ФАШИНГ- КАРНАВАЛ!

Традицията е германска и идва от дълбока древност, още от времето, когато започвало топенето на ледовете в Алпите. Учениците, костюмирани като любимите си приказни и филмови герои по този начин изпращат зимата и посрещат пролетта. Идеята на маскирането е - лошото да не те познае и да избяга от теб. Карнавалът се празнува и в сливенската езикова гимназия от няколко години.

 „Фашинг"  шествието е част от програма на националната олимпиада по немски език, която ще се проведе в събота и неделя в Сливен. В нея ще се включат ученици от 8, 9, 10, 11 и 12 клас.

Откриване на олимпиадата ще бъде тази вечер от 18 часа в зала „Сливен" с поздравителен концерт на домакините от ГПЗЕ.  В концерта са включени изпълнения на песни и стихотворения на немски език. Специален поздрав към участниците ще отправят самодейци от читалището в с. Гавраилово.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес407
Вчера614
Тази седмица1021
Този месец14659
Общо988220

Powered by CoalaWeb