Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Близо 46 000 лева надвнесен данък възстанови НАП на физически лица от Сливен

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

 Близо 46 000 лв. са възстановили от офиса на НАП в Сливен на 179 сливналии, които са надвнесли данък през изминалата 2014 година. Възстановените суми са от надвнесен данък върху доходите на физически лица от трудови правоотношения, работещи по граждански договор, свободни професии и др. От началото на годината до момента в салона за обслужване на НАП в Сливен са подадени 318 декларации с надвнесен данък.

За да бъдат прихванати или възстановени недължимо платени суми за данък върху доходите, трябва физическото лице да подаде годишна данъчна декларация с деклариран надвнесен данък върху доходите. Декларацията се подава в териториалната дирекция на НАП по постоянен адрес. Данъкът ще бъде възстановен, когато в подадената декларация е посочена сумата на надвнесения данък, името на ТБ, банковия код /ВIC/, номера на банковата сметка, трите имена и ЕГН на титуляра. Към декларацията трябва да са приложени също така и служебни бележки за авансово удържан/внесен данък, актуални за отчетната 2014 година.

Надвнесената сума се възстановява с издаването на акт за прихващане или възстановяване, а когато лицето няма задължения за прихващане - с протокол. Същият се издава в 30 дни след подаването на годишната данъчна декларация, след което се възстановява сумата.

При констатиране на несъответствия в подадената декларация, служителите от офиса на териториалната дирекция на НАП в Сливен изпращат съобщение за тяхното отстраняване, като в 14 дневен срок физическото лице трябва да подаде нова декларация.

От офиса на НАП в Сливен напомнят, че крайният срок за подаване на годишните декларации за доходите на физическите лица е 30 април 2015 година.

5% отстъпка от данъка за довнасяне получава всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. по електронен път /подписана с електронен подпис или с ПИК/, ако към момента на подаване няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесе в срок до 30 април дължимия по декларацията данък.

Данъчните декларации могат да се изпратят и по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.

Повече информация за декларирането, плащането и възстановяването на данъци може да се намери на сайта на НАП www.nap.bg. Консултации може да се правят и на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.

Близо 46 000 лева надвнесен данък възстанови НАП на физически лица от Сливен
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес70
Вчера1108
Тази седмица2006
Този месец18401
Общо1447191

Powered by CoalaWeb