Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Кои са победителите в днешните надбягвания край Сливен?

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Над 25 коне и състезатели от цялата страна се включиха в кушиите  на летище Бършен по случай Тодоровден. Надбягванията бяха разделени в три гари с различна дължина на трасето. Наградите на победителите в първите две състезателни дисциплини връчи Кольо Милев - кмет на Община Сливен. Освен статуетки, победителите получиха и парични награди, като за първо място сумата е 500 лв., за второ - 300 лв и за трето 200 лв.

В първата гара /надбягване/ от 1 000 м. в призовата тройка са: първи - Валентин Атанасов с кон Сър Алекс от с. Камен, втори се нареди Бахри Чакър с кобила Алеха, гр. Дългопол, трети остана Данчо Стоянов с кон Калоян от гр. Ямбол. Във второто надбягване – 1 600 м., се включиха 11 чистокръвни коня. На челното място застана Емил Атанасов с кобила Кили Линк от с. Черна Могила, второто място зае Страхил Антонов с кобила Опал Роуз с. Оризаре /Бургас/, а трети остана Гюргинай Мехмед с кобила Амата от с. Иширково. В третото надбягване с дължина 2 400 метра се състезаваха 13 коня. На първо място се нареди Мустафа Мехмед с кон Адрианопол от гр. Долни Дъбник /Плевенско/, втори остана Христо Шекеров с кон Нед Меджик от с. Камен и трети в класацията е Гринго Добрев с кобила Прото Магия от гр. Ямбол. Наградите им бяха връчени от председателя на Българската национална асоциация за конни надбягвания Иван Василев. Инициативата за Тодоровден се организира от община Сливен и кметството в с. Камен.

Както вече информирахме, на празника присъстваха и зам. председателят на Общински съвет - Сливен д-р Ганка Василева, кметове и кметски наместници от общината, много граждани и гости на Сливен. За доброто настроение на публиката се погрижи оркестър „Карандила”. След състезателната част празничната програма продължи с народна кушия, в която се включиха жителите на кв. „Надежда”.

Кои са победителите в днешните надбягвания край Сливен?
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес489
Вчера503
Тази седмица489
Този месец24215
Общо1424741

Powered by CoalaWeb