Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

30 строителни фирми от Сливен могат да участват в санирането

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Как сливенските фирми могат да участват в Националната програма за енергийна ефективност обсъдиха снощи кметът на общината Кольо Милев и представители на бранша. 22 дружества участваха в срещата по инициатива на Камарата на строителите в града.„След като бъдат одобрени документите на Сдруженията на собствениците, те подават заявление в Българската банка за развитие (ББР) за целево финансиране по националната програма. Имах среща с директора й Билян Балев, от когото получих уверение, че процедурата при тях ще се движи максимално бързо“, каза кметът.

По думите на кмета след сключването на договори с ББР около 30 строителни фирми ще могат да започнат едновременно работа по одобрените блокове в Сливен. Общината си дава срок от два месеца за извършването на конструктивното обследване и изготвянето на доклади за енергийната ефективност на сградите, след което през следващите месеци ще има основание да сключи договори за изпълнение.

„Хубаво би било „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради” в Сливен да започне от най-належащите за ремонт сгради, но те трудно се организират, а ние не можем да чакаме”, посочи заместник-кметът Иван Манчев. „Както разбрахте, в момента имаме подадени 6 заявления за интерес и финансова помощ, които очакват да бъдат одобрени и с тях да се подпише договор в най-скоро време”, посочи още Манчев и допълни, че стане ли това факт, веднага се започва работа по сградите. „Ако всички блокове бяха регистрирали Сдружения на собствениците и ни се налагаше да избираме откъде да почнем програмата, то задължително това щеше да стане с тези блокове в града, които са с най-лоши показатели към момента”, каза още заместник-кметът.

Представителите на строителния бранш в Сливен подчертаха, че в града има много строителни фирми, които отговарят на изискванията на програмата и ще кандидатстват в процедурите.Процедурите по Закона за обществените поръчки ще позволят няколко фирми да се обединят в консорциуми при участието си. Тежестта на цената няма да е определяща, а ще се обърне внимание на техническите оценки по отношение на плана за изпълнение, качеството и зададените графици.До момента в община Сливен са подадени 40 заявления за регистрация на Сдружения на собствениците, а шест сдружения са подали заявления за интерес и финансова помощ. Намеренията на сливенската администрация е да започне провеждането на процедурите за избор на изпълнител на дейностите, допустими по програмата, най-скоро като с това ще се цели да се реализират повече жилищни сгради по програмата в Сливен.

30 строителни фирми от Сливен могат да участват в санирането
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес502
Вчера503
Тази седмица502
Този месец24228
Общо1424754

Powered by CoalaWeb