Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Декларацията с баркод сама смята дължимия данък

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

            Декларацията за облагане на доходите с баркод изчислява автоматично дължимия данък, след попълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски, ползванитеоблекчения, напомнят от НАП. Електронният формуляр[1] трябва да се изтегли на компютър от интернет страницата на Агенцията – www.nap.bg[2] и да се попълни „офлайн“. Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход.

От НАП напомнят също, че изпращането на декларация с баркод предполага и по-бързо възстановяване на надвнесен данък. Това е така защото не се налага допълнителното обработване и попълване на данните от тези декларациите ръчно, тъй като информацията директно се прехвърля от формуляра след сканирането на баркода. Подаването на декларацията с баркод става с изпращане по пощата или на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично в офис на НАП.

От НАП уточняват също, че декларацията за облагане на доходите може да се подаде директно по интернет с персонален идентификационен код (ПИК). Това дава възможност за ползване на отстъпка от 5% от данъка за довнасяне. От тази година всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. по електронен път, може да ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне, ако към този момент няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесе в срок до 30 април дължимия по декларацията данък. Получаването на ПИК е безплатно от офиса на НАП по постоянен адрес на физическото лице.

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци се плащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълват само кода за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg[3]. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.

References

  1. ^Електронният формуляр (www.nap.bg)
  2. ^www.nap.bg (www.nap.bg)
  3. ^www.nap.bg (www.nap.bg)
Декларацията с баркод сама смята дължимия данък
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес482
Вчера503
Тази седмица482
Този месец24208
Общо1424734

Powered by CoalaWeb