Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Свършват автобусите, БДЖ пуска още вагони, акцентира в. "Монитор"

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Фонтан убиец чака още жертви, пише в. "Труд"

Десет месеца след като 10-годишно дете падна във фонтаните на НДК и изпадна в будна кома, ремонтът на опасното съоръжение още не е започнал, а столичани са принудени да заобикалят строителната ограда, която загрозява центъра на града.

Подлезът и площадката наоколо са опасани с предпазни прегради още от септември миналата година. Според информационните табели стартовата дата на строителните дейности е трябвало да бъде 6 октомври 2014 г., а срокът за изпълнение - 80 дни, които вече отдавна са изтекли.

Лепят стикери на нагли шофьори, паркирали на места за инвалиди, рапортува в. "24 часа".Залепете стикер с надпис “Наглостта не е увреждане” на колите на шофьори, паркирали на местата за инвалиди, призоваха вчера 3 неправителствени организации. Те показаха клип, на който се вижда как за 2 ч 15 шофьори спират на места за инвалиди в молове.Инициаторите им предлагат, щом са с увреждания, да седнат на инвалидна количка. Някои се извинявали, но други се държали нагло. Двама се сдобили и с актове. Имало шофьори и с деца. “Затова ще искаме глобите да скочат двойно, когато нарушенията се правят пред деца”, каза Владимир Тодоров от асоциацията на пострадалите при катастрофи.

До 4 години в образованието ще се търсят 150 000 висшисти, съобщава в. "Сега"

След 4 г. сферата на образованието ще изпитва най-остра нужда от служители. Това сочат данните на Агенцията по заетостта, която е изготвила средносрочна прогноза до 2018 г. В просветата ще има 135 217 свободни места за хора с висше образование. В търговията ще се търсят 91 000 висшисти, а в държавното управление - малко над 87 хил. Най-малко ще е предлагането при финансите и здравеопазването - около 50 хил. свободни места за всяка сфера.Най-голямото предлагане на работа ще е в икономическите сфери, в които човек със средно образование може да си намери работа. Тук първото място е за търговията - с 315 хил. свободни места. Значително ще е търсенето и на работници в транспорта, строителството, производството и хотелиерството.Едва 6% от безработните младежи на възраст 15-24 г. са висшисти, сочат данните на АЗ от началото на годината. Преобладаващата част са с основно и по-ниско образование - 49 на сто, а 45% са със средно образование.

Шампиони сме на Европа по плагиатство, отбелязва в. "Стандарт".

България е на първо място в Европа по плагиатство, показва проучване на списание Sciense. Страната ни е сочена като мястото, където най-масово текстове се копират и преписват без разрешение. Изследването е правено чрез специални засичащи програми, при които всеки копиран текст "светва" в друг цвят. Около 20 на сто от намерените в мрежата бг текстове светят, разказва Калин Костов, адвокат и председател на Сдружението за европейско качество в образованието и борба с неакадемичните практики и плагиатството. В същото време ние сме държавата, в която от началото на демократичните промени няма нито един осъден за плагиатство. Нещо повече, има санкциониран преподавател в университет, изобличил свой колега, който е преписал цяла книга едно към едно.

Свършват автобусите, БДЖ пуска още вагони, акцентира в. "Монитор"

Автобусните билети от столицата към някои от големите градове свършиха дни преди голямата почивка около Националния празник 3 март. БДЖ отговори на интереса и пуска допълнителни вагони за 114 влака през празниците за 3 март. През периода от 27 февруари до 4 март включително националният железопътен превозвач ще предостави около 9000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната.

Свършват автобусите, БДЖ пуска още вагони, акцентира в. "Монитор"
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес487
Вчера503
Тази седмица487
Този месец24213
Общо1424739

Powered by CoalaWeb