Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Гаф с олимпиада по БЕЛ в Сливен

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Днес в СОУ "Хаджи Мина Пашов" се проведе вторият кръг на олимпиадата по български език и литература. Ученици от цялата област се събраха, за да покажат своите знания по предмета, но някои от тях нямаха тази възможност. Оказа се, че темата, по която трябваше да пишат деветокласниците, е свързана с произведението "Антигона" на Софокъл, което все още не е било преподадено на ученици от Природо-математическата и Езиковата гимназии в града. По програма творбата е трябвало да бъде взета до този момент, тъй като Министерството на образованието се съобразява с графика  на преподаване на материала и се допитва до училища в цялата страна. От ръководството на училището обясниха, че учениците не са виновни за тази грешка, виновни са учителите, които ще понесат последствията за забавянето при преподаването на материала.

Ситуацията наложи  деветокласниците да предадат празни листи, на които написаха "Не сме изучавали даденото произведение" и да излязат от кабинетите.
Учениците заявиха, че искрено се надяват този гаф да накара ръководствата на училищата да засилят контрола над материала, който се преподава, за да не се получават отново подобни грешки.

Гаф с олимпиада по БЕЛ в Сливен
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес257
Вчера830
Тази седмица3948
Този месец22053
Общо1422579

Powered by CoalaWeb