Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Пациентите ще платят цената на промените, предупреждава в. „Стандарт“

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Оставаме без агнета за Гергьовден, алармира в . „Монитор“.

Съществува опасност да останем без агнета за Гергьовден, ако не се ваксинират навреме стадата срещу болестта син език, която помете през миналата година около 20 на сто от овцете у нас. За това алармира вчера председателят на Националното браншово сдружение на млеко- и месопроизводителите Танчо Колев. За Великден, който тази година е по-рано, ще има достатъчно млади животни, но за 6 май картината може да се измени коренно, понеже неваксинираните овце не могат да износят агнетата, обясни той за „Монитор”. Ваксината за син език трябваше да бъде заявена до декември и през февруари да започне нейното поставяне, но все още търгът не е приключил, защото е обжалван, а спасителното лекарство не е заявено при производителите. Цената на една доза е левче, но стопаните нямат никаква възможност да си я купят сами, защото не се продава на свободния пазар.

 

Пациентите ще платят цената на промените, предупреждава в. „Стандарт“.

Философски погледнато, в медицината върви една битка между доктора и финансиста. Ако надделее докторът, има неблагоприятни последици за бюджета, ако надделее финансистът, негативите са за пациентите. Тази битка у нас продължава отдавна, тъй като сме бедна страна и ресурсът за здравеопазване не достига. Медицината у нас е на световно ниво, имаме нова апаратура, а не се отделят достатъчно средства, за да се работи с нея, да се задържат лекарите ни тук. Разбира се, че трябва да се следи как се харчат парите, но ограничаването на разходите за сметка на пациентите не може да бъде единствената цел на министерството. Освен това подобни мерки ще доведат до увеличаване на здравно неосигурените, защото хората ще се демотивират да си плащат вноските, коментира д-р Иван Кокалов, зам.-председател на КНСБ.

 

Лихвите ще падат, но ще плащаме чужди дългове, прогнозира в. „Преса“. България ще кандидатства за влизане в еврозоната. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов при въвеждането на единната валута в Литва на 14 януари. Думите му предизвикаха бурни реакции както сред привържениците, така и сред песимистите по темата. Как подобна стъпка ще промени живота ни? „Преса“ помоли експерти да определят плюсовете и минусите за България. Въвеждането на единната валута ще донесе повече позитиви, отколкото негативи, категорични са икономисти.

Приемането на еврото ще понижи лихвите както за финансирането на страната на външните пазари, така и за кредитите за бизнеса и домакинствата. Валутният риск, който сега се калкулира в цената на банковите заеми, на практиката ще изчезне. Това ще съживи инвестициите у нас, коментира макроикономистът Георги Ганев.

 

Грешно е да се поставя знак за равенство между тероризма и миграцията, пише в. „Дума“. "Наистина джихадисти минават през територията на Турция и ние няма как да не засегнем този проблем при разговорите ни с нея, тъй като тя е не само кандидат за членство в ЕС, но и регионална сила." Това заяви координаторът на ЕС за борба с тероризма Жил де Кирхов в отговор на въпрос, зададен от заместник-председателя на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП Илияна Йотова. Парламентарната комисия заседаваше извънредно, за да разгледа борбата с тероризма, дерадикализацията и чуждестранните бойци, след трагичните събития в Париж в началото на месеца. Заседанието на парламентарната комисия бе проведено в присъствието на генералния директор на Генерална дирекция "Вътрешни работи" на ЕК Матиас Рюте. Според г-н Кирхов, грешно е да се поставя знак за равенство между тероризма и миграцията.

 

Трима тайни свидетели осветили бандата на Черния Роди, разкрива в. „24 часа“.

Трима свидетели с тайна самоличност са проговорили за делата на варненската банда, за чийто тартор МВР и прокуратурата сочат Радослав Калчев - Черния Роди. Той е обявен за издирване с още трима от аверите си, които са се покрили при хайките миналата седмица. Един от свидетелите разказал в детайли каква е йерархията в групата - кой се занимава с побои, отвличания и гаври с шанаджии и кой - с поръчки за палежи и убийства. Повечето разпространявали кокаин, амфетамин, екстази, хероин и марихуана във Варна и Златни пясъци. Лейтенант на Черния Роди ги криел в горичка до Варна. После ги давал на Жорко и Бузито да ги разпределят на дилърите. Черния Роди обаче не пипал наркотици, твърдят свидетелите. Прокуратурата разполага със сериозни доказателства, че членове на бандата са участвали в убийствата на бизнесмена Борислав Манджуков и сем. Дамянови.

 

От морето изплува управление на съветска ПВО ракета, твърди в. „Новинар“.

Работници на пристанищния кей в Поморие си изкарали акъла във вторник, смятайки, че са попаднали на морска мина, доплувала до града, съобщиха от бургаската полиция. Затова се наложило екип от Военноморската база – Атия, да отиде на място, за да спаси положението и да извади устройството от водата. Случката се разиграла във вторник около 14.00 ч. на ремонтирания пристанищен кей, който се намира на булевард „Яворов“ в града. Устройството се оказало съвсем различно от мина, но видът му изглеждал заплашително и имал маркировки, типични за военните. Първо работниците подали сигнал на спешния телефон 112. Оттам диспечерите дали информацията на колегите си от полицията и на място били изпратени дежурните униформени. Те заградили мястото и не допускали хора в периметъра. Огледали находката и преценили, че трябва да се извикат специалисти.

Пациентите ще платят цената на промените, предупреждава в. „Стандарт“
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес100
Вчера1108
Тази седмица2036
Този месец18431
Общо1447221

Powered by CoalaWeb