Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Йордан Лечков: Доста хора, посочени от мен, сега са министри

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

В борбата за публичните финанси на Сливен, Йордан Лечков видя основната причина за водените срещу него 6 дела в качеството му на кмет на града. В интервю по БТВ, бившият градоначалник директно посочи Делян Пеевски като човека, който има най-голям интерес за овладяването на обществените поръчки в Сливен.

След като делата срещу Лечков приключиха с оправдателна присъда, сега той обръща монетата и ще съди държавата. Неговото желание е да съди прокурора по делото, но тъй като системата е такава и това не може да се случи, ще съди държавата. "Питам ще излезе ли сега някой да каже "Извинявай", след като стана ясно, че нямам вина? Ще заведа 6 дела срещу държавата - толкова, колкото имаше за мен. Нямам лична битка с прокурора Пламен Стефанов. В Сливен аз съм пречка, защото всичко е една борба за публичните финанси", каза Лечков и посочи, че Стефанов „на негов гръб е станал окръжен прокурор на Сливен" и дори е кандидатствал за апелативен, а следовател по неговите дела е оглавил следствието."Завесите отдавна паднаха, но ние се правим на ударени”. Лечков посочи, че за ситуацията в държавата не са виновни само политиците, а и гражданите, които си мълчат.

"Не съжалявам, че влязох в политиката. Направил съм много през всичките години", обясни кметът. На въпрос за критиките на жителите на Сливен, че по време на мандата му като кмет, Лечков е разкопал Сливен, а сега ГЕРБ го довършва, футболната легенда посочи, че не е важно само да се закопае вече разкопаното, а да се работи качествено.

"С ГЕРБ никога не съм имал нещо общо. Да, давал съм съвети и съм им помагал с моя авторитет. По-точно използваха авторитета ми. С Бойко Борисов сме имали съвсем нормални взаимоотношения. Доста хора, посочени от мен, сега са министри. Такъв пример е Десислава Танева. Аз я посочих", коментира Лечков, който понастоящем е общински съветник от групата на ГЕРБ. "При Бойко съм ходил за обществена полза, никога за моя. Това искам да се знае", продължи бившият кмет. "Защо да не се кандидатирам отново, след като хората ме искат. Имам самочувствието, авторитета", изрази намеренията си отново да е на кметския пост сливналията.Той не отговори какво ще направи с парите, в случай, че спечели делата срещу държавата. "Разбира се, трябва да се изплатя и на моя адвокат", поясни бившият кмет и с ирония цитира изказвания на други лица, които са посочвали, че ще дарят парите за обществени каузи. За приятелствата той каза, че вече е трудно да имаш такива и най-добрите му приятели са семейството му."През осемте години на управление, не съм получавал заплата. Карах собствена кола. И не искам някой да ми връща тези пари. В личен план фалирах", заключи Лечков.

Йордан Лечков: Доста хора, посочени от мен, сега са министри
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес135
Вчера1108
Тази седмица2071
Този месец18466
Общо1447256

Powered by CoalaWeb