Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Все повече българи купуват осигурителен стаж, пресмята „Труд”

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Все повече българи купуват осигурителен стаж, пресмята „Труд”. Две групи хора имат право да купят до 5 години осигурителен стаж. Едните са тези, които вече са навършили възраст за пенсиониране, но не им стигат години труд. А другите - тези, които са учили висше образование и искат да откупят годините, в които са следвали.

За първите девет месеца на миналата година, ръстът в сравнение със същия период на 2013 година, е значителен. Според експерти причините са две – от една страна да намериш работа в предпенсионна възраст е почти невъзможно.

 

Производителите на тютюн в регистър, иска „Стандарт”. Нов закон за тютюневите изделия внасят от Движението за права и свободи, обяви във вторник зам.-председателят на Комисията по земеделието и храните в Народното събрание и зам.-председател на парламентарната група на ДПС Ферихан Ахмедова. По думите й въпросът е важен, тъй като секторът формира 1,8 млрд. лева от приходи от акциз в държавния бюджет, което се равнява на 2,2% от БВП. Това е и 40% от общите приходи от акцизи в хазната. Според Ахмедова новите текстове ще помогнат за регулиране на процесите в сектора и ще спрат ежегодните протести, които съпътстват кампаниите. Новият закон предвижда създаването на регистър на тютюнопроизводителите, както и на прекупвачите.

 

Разносвач на хляб: Мафия ме заплашва със смърт, пише „24 часа”. “Тук има хлебна мафия. Тя действа брутално и гони всякаква конкуренция. Аз съм заплашен с убийство”, съобщи пред местна медия 24-годишният дистрибутор от Хасково Веселин Илчев. Бусът, с който разнася продукция на пловдивската фирма, пламна при палеж завчера. 5 дни преди това Илчев получил SMS: “Тук не е Пловдив, а Хасково и се продава хасковски хляб. Буса ви горя, бомба дойде до хлебозавода от небето, следващия път ще е куршум”. Полицията разследва палежа и заканите.

 

Проверки на багаж в училища и градини, разкрива „Монитор”. Да се проверяват хората и багажът, който внасят в детските градини и училищата. Да се следи за зарязани чанти, куфарчета и пакети, както и за лица, които се разхождат безцелно или надничат в шахтите. Това е поискал с писмо до РИО – София, просветният министър проф. Тодор Танев. Според него трябва да се засили пропускателният режим в учебните заведения, като се използват дори детектори, където има такива, а при съмнения, че посетители внасят нещо забранено, да се прави и ръчна проверка на багажа им. Освен това не трябва да се пускат посетители, без да е проверена самоличността им, както и да се потвърди, че те са ангажирани с ремонти например.

 

БДЖ ще спира кражбите с камери и черни кутии във влаковете, обещава „Сега”. Камери като в "Биг Брадър" и черни кутии като в самолетите ще монтира БДЖ в локомотивите на влаковете. Това е една от мерките срещу кражби и злоупотреби в железниците, обявени вчера от ръководството на холдинга. Тези планове са провокирани от акция, разпоредена от транспортния министър Ивайло Московски заради непрекъснатите кражби на гориво от локомотивите.

Все повече българи купуват осигурителен стаж, пресмята „Труд”
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес125
Вчера1108
Тази седмица2061
Този месец18456
Общо1447246

Powered by CoalaWeb