Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

Натоварен трафик днес, пътувайте по светло

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Трафикът днес ще бъде натоварен. Републиканските пътища са проходими при зимни условия.
Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването през високопланинските проходи „Ришки“, „Република“, „Предела“, „Пампорово“, „Рожен“, „Айтоски“. Преминаващите през "Превала" трябва задължително да са с вериги, а товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета.
От Агенция „Пътна инфраструктура очакват засилен трафик по основните пътни направления и затова препоръчват на шофьорите да тръгват на път в светлата част от деня.
Тежкотоварните моторни превозни средства и леките автомобили е необходимо да бъдат с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за шофиране при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. 
От 14:00 до 22:00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа. Целта е повишаване на безопасността на движение и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Заради очаквания голям пътникопоток се увеличават и пътните патрули, които ще контролират трафика днес.

Няколко хиляди автомобила се очакват да се приберат и от чужбина. Зад граница са празнували 160 хил. българи, от които 15 хил. се върнаха вчера. От МВР съобщават, че се очакват големи струпвания по границата с Гърция и Сърбия.

Натоварен трафик днес, пътувайте по светло
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес793
Вчера503
Тази седмица793
Този месец24519
Общо1425045

Powered by CoalaWeb