Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   
   
   

След Коледа започва истинска зима, казват синоптиците

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

Още в края на тази седмица ще има рязък преход от пролетното време от последните дни към истинска зима, показва средносрочната прогноза на британски институти.
В събота ще вали сняг над цялата страна. В Югоизточна България е възможно валежите да са от дъжд. Застудяването ще се усети рязко, заради последните топли дни.

През цялата следваща седмица времето ще остане студено. Очаква се снежната покривка да се задържи. Валежи ще има и в понеделник и вторник, както и в първите дни на новата година. Пътна полиция предупреди, че пътуванията по коледните и новогодишните празници винаги крият риск от катастрофи заради многото коли по пътищата. Обстановката се усложнява от очакваните снеговалежи, неосветените или полутъмни улици, тръгването на път с неподготвени автомобили, неправилно движение на пешеходците и, разбира се, употребата на алкохол.Основно прегледайте спирачната система, светлините, чистачките, устройствата за измиване на предното стъкло, отоплението на купето, подгряващото устройство на задното стъкло, казват от КАТ. Те припомнят, че резервоарът на устройството за измиване на предното стъкло трябва да бъде зареден с незамръзваща течност. Освен това в колата е задължително да има резервни крушки за евентуална подмяна. Не бива да се потегля на път с неподходящи за сезона или износени гуми. Носете в багажника вериги за сняг. Заредете с повече гориво, тъй като може да се наложи дълго и бавно пътуване в колона, казват униформени.
При шофиране по заснежени или заледени пътища трябва да се кара плавно, без рязко форсиране и отнемане на газта. Скоростта трябва да се намалява с помощта на двигателя при включена предавка, почти без да се ползват спирачките. Рязкото им използване е крайно опасно и може да доведе до загубване на контрол и плъзгане на автомобила.

След Коледа започва истинска зима, казват синоптиците
   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес191
Вчера1072
Тази седмица3052
Този месец21157
Общо1421683

Powered by CoalaWeb