Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0878959517  

   
   
   

За 140 години от създаването на сливенската болница ще бъде издаден алманах "Нашето медицинско поколение". Помогнете!

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

През последните 7-8 години известната сливенска лекарка доц. д-р Мария Стойкова Тодорова, д.м.н. събира биографичен материал за медици, родени и работили в гр. Сливен и Сливенски окръг и е изготвила Алманах „Нашето медицинско поколение“. Идеята на авторката е той да послужи на бъдещите поколения за запознаване с развитието на медицината и медицинската наука в Сливенския край.

Книгата е посветена на 140-годишнината от създаването на Сливенската болница, която ще се чества през тази година. Тя съдържа над 100 биографии и автобиографии на заслужили за сливенското здравеопазване медици, придружени с богат снимков материал.

Благородната цел на това издание е да се съхрани за поколенията паметта за медицинските работници – лекари, стоматолози, преподаватели в медицински университети и колежи, медицински сестри, акушерки, фелдшери, червенокръстки дейци, които всеотдайно са работили за здравето на хората от Сливенския край в периода на нелеките следвоенни години и десетилетията до наши дни. Техният висок професионализъм и безкористна отдаденост на професията, с личностните им качества и висок морал са пример за всеки медик и гражданин.

Доц. д-р М. Тодорова ще бъде благодарна ако й бъде оказано съдействие за осигуряване на финансови средства за издаване на книгата. При желание за оказване на спонсорство, средствата следва да бъдат преведени на банкова сметка:

IBAN: BG18 UNCR 7000 1523 5436 32

BIC (SWIFT) код на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF

Клон: 473

SWIFT и BIC кодовете на УниКредит Булбанк, които следва да предоставите на своите контрагенти заедно с новия/новите си IBAN номер(а) са следните:

BIC (SWIFT) код на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF

като за основание на превода трябва да се отбележи:

за издаването на „Алманах „Нашето медицинско поколение”.

За контакт с доц. д-р М. Тодорова, кмн: e-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." style="color: rgb(21, 60, 88); font-weight: bold; padding: 1px 2px;">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

   
   
   
© КАНАЛ 6
Днес583
Вчера651
Тази седмица2487
Този месец11581
Общо1311501

Powered by CoalaWeb