Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

За реклама 0884409069  

   

Момчил Неков е за прозрачност в работата на евродепутатите и по–чести срещи с избирателите

Детайли

NekovКакто вече информирахме, заедно с кандидата за евродепутат от листата на Коалиция за България Илияна Йотова, днес в региона е и Момчил Неков, който е  най-младият кандидат за член на Европейския парламент от групата на социалистите. Момчил Неков проведе среща с жителите на Твърдица в клуба на БСП в града, където първо получи поздравления за 28-я си рожден ден.  След това той представи евентуалните си ангажименти, ако му бъде гласувано доверието да стане член на ЕП. Неков заяви, че ще работи за улесняване административното обслужване на гражданите под формата „Европа на едно гише”, свързано с цялата необходима документация за работа по европроекти и програми. Парите от Европа не стигат реално до хората, за които са предназначени и влизат в нечий джоб, категорични бяха присъстващите. Ето защо Момчил Неков  обърна внимание на отчетността на евродепутатите и обяви инициативата си представителите в ЕП да се отчитат пред избирателите на всеки шест месеца. Това ще прави работата им по-прозрачна и ще бъде възможност за по-чести срещи с гражданите, убеден е младият политик. Той сподели пред присъстващите, че е преминал през всички етапи на членството си в БСП, която като отворена  към младите партия му е дала възможност да се развива  и от „обикновен” партиен член  да стане кандидат на партията за депутат в ЕП.

Кандидатът на БСП акцентира върху значимостта на реиндустриализацията на страната и ролята на младите в този процес, в отговор на въпрос за справянето  с безработицата, особено сред младото население. България трябва да има национална стратегия и да защитава националните интереси, както и тези на всеки български гражданин, заяви още Неков.

На срещата присъства и народният представител от КБ Деян Дечев. В отговор на въпрос от гражданите, Дечев коментира, че  през февруари от БСП са искали да поставят на разглеждане промени в Кодекса на труда, засягащи освобождаването на навършили пенсионна възраст от работа при тяхно желание, за да се отварят работни места за млади кадри. Поискано е, обаче прецизиране на текста и избягване на дискриминационни моменти, което от страна на синдикатите станало причина да се оттегли проектът за промени.

Специално за зрителите на Канал 6- "Защо е важен моят глас?"

Детайли

 

           akcenti

 

 

Дискусия на тема "Защо е важен моят глас?" с участието на 6 български евродепутати. Дискусията се проведе в телевизионното студио на Европейския парламент в Брюксел на 1 април и се излъчи по Канал 6 на 2 април, сряда. Участници са евродепутатите Слави Бинев, Метин Казак, Ивайло Калфин, Маруся Любчева, Димитър Стоянов и Владимир Уручев.

 

 

 

 

Серия от срещи с Евродепутати в Сливен под надслов: Накъде върви Европа? Какви са ползите за България от членството ни в ЕС?

Детайли

 ep electionsИнформационен център Europe Direct Сливен и регионален интернет-портал Сливен НЕТ организират срещи с български евродепутати на тема: „Накъде върви Европа? Какви са ползите за България от членството ни в ЕС?”. Срещите са част от информационната кампания за популяризиране на Европейските избори 2014 на местно и регионално ниво.

Графикът на срещите е следният:

- 4 април 2014 (петък) от 11:00 до 13:00 ч. – среща с г-жа Мария Габриел в Зала „Май” – Община Сливен

- 4 април 2014 (петък) от 13:30 до 15:30 ч. – среща с г-жа Маруся Любчева в Зала „Георги Данчев” на Областна администрация – Сливен

- 11 април 2014 г. (петък) 15:00 до 17:00 ч. – среща с г-н Евгени Кирилов в Зала „Георги Данчев” на Областна администрация – Сливен.

Срещите ще бъдат предавани на живо от Канал 6 ТВ по кабелната мрежа на Близу, както и през интернет tuk:http://www.kanal6.bg/index.php/onair. Запис ще може да бъде гледан на сайтаwww.kanal6.bgиwww.youtube.com.

По-долу са изброени предварително обобщените въпроси към евродепутатите, на които всеки от тях ще отговори в рамките до 1 час, след което ще отговаря на зададени въпроси от участниците.

ОБОБЩЕНИ ВЪПРОСИ :

1. Кого представлявате в ЕП? Или: в какво съотношение представлявате в Европарламента себе си, Вашата политическа партия в България, Вашата политическа партия в ЕП, България и българите? В случай на „конфликт на интереси” кое представителство има предимство?

2. „Бъдещето на ЕС е като съюз на гражданите” – така поетично се изрази Ивайло Калфин наскоро в САЩ. А сега прагматично: Накъде върви Европа? Към йерархичен модел - Европейски съединени щати с единни общи правила, с единна политическа, финансова и военна структура? Или към Алианс от отделни, независими страни със сходни правила и ориентация, решаващи повечето важни въпроси с консенсус? Доколко решаващ е гласът на „гражданите”? Или това е лидерски проект, управляван от Брюксел?

3. Актуално: Украйна, Вашите оценки за ситуацията в и около Украйна, за позицията на Европа, за българската позиция, Вашата позиция. Вашата прогноза.

4. Как България и българите да извлекат максимална полза от членството ни в ЕС:

a. Реиндустриализацията на ЕС и България, като изход от кризата: съгласни ли сте с формулировката „Реиндутриализация: по-скоро „как”, отколкото „дали””? В този смисъл как ЕС може да помогне на България за излизане от кризата? Каква е Вашата формула за излизане на България от кризата?

b. Ще ни помогне ли членството в ЕС за премахване на визовия режим със САЩ и Канада? Какви действия е предприел или ще предприеме ЕП и Вие лично? Кога да очакваме отпадане на визите?

c. Банкова и финансова дискриминация на българите във Великобритания: има банки, които отказват да работят с българи – не искат да откриват банкови сметки на българи или закриват вече съществуващи. Студентите българи са дискриминирани при получаването на стипендии и др. Как Вие виждате решаването на този проблем? Какви действия ще предприемете? Може ли Великобритания да бъде санкционирана от ЕС?

d. Ще позволим ли розовият домат "Биволско сърце” и други уникални български сортове да бъдат забранени от подготвяния нов регламент на ЕК за растителен репродуктивен материал, по-известен като регламента за семената? Както знаем с огромно мнозинсво ЕП отхвърли проекта. За сега. Очаквате ли след изборите ЕК да се опита да наложи отново същия регламент. Каква е Вашата прогноза и какви действия ще предприемете за защита на нашите традиционни сортове зеленчуци?

e. Може ли ЕС да има по-пряка намеса в контрола за опазването на околната среда: ефективно да инспектира и санкционира държавните институции за взети решения в ущърб на околната среда? Например: в момента на много места в България, включително и в Сливенско се изсичат гори, формално законно, но тази сеч нанася реално непоправими щети на природата и околната среда.

f. Общ европейски закон за защита правата на животните? Може ли да очакваме приемането на такъв закон?

g. Какво най-важно трябва да направят България и българите на всички нива отделни граждани, регионални власти, централна власт, евродепутати, за да извлече България и българите максимална полза от членството на България в ЕС? Бихте ли се посветили на изработването на Българската доктрина за следващите 20-50 години?

5. Специфични въпроси, от интерес за гражданите на Сливен:

a. Сливен е чувствително място, свързано с трафика на хора (проституция, работна ръка, продажбата на бебета, продажба на органи), най-вече с проституцията. Преди време холандската посланичка посети Сливен, за да се запознае с условията на място, което показва чувствителността на западните общества към проблема и неговия епицентър. Как ЕП действа за решаването на този проблем? Как действат българските Евродепутати? Как трябва да действат българските власти? В каква степен този проблем влияе за неприемането ни в Шенген?;

b. Проблем с интеграцията на ромите. Каква тежест има този проблем за неприемането ни в Шенген? Кои са основните посоки на действие за осигуряване на интеграцията на ромите в България и ЕС като цяло. Как ЕП действа по този въпрос? Какви действия предлагате Вие? Каква е рецептата за България?

c. Бъдещето на повечето български общини, в това число и на община Сливен зависи изключително много от децентрализацията. До каква степен ЕП и евродепутатите могат да въздействат върху правителствата на страните-членки да засилят процесите на децентрализация? (Накратко: Средствата да постъпват директно в общините, вместо централизирано в София.)

Информация за тримата евродепутати от официалния сайт на Европарламента:

1. Мария Габриел:

http://www.europarl.europa.eu/meps/bg/96848/MARIYA_GABRIEL_home.html

2. Маруся Любчева:

http://www.europarl.europa.eu/meps/bg/37524/MARUSYA_LYUBCHEVA_home.html

3. Евгени Кирилов:

http://www.europarl.europa.eu/meps/bg/34231/EVGENI_KIRILOV_home.html

http://new.sliven.net/sys/news/img/footnote.png); color: rgb(0, 0, 0); font-family: Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 10px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: auto; text-align: left; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: auto; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;">

Сайт на ЕП за Евроизборите - 22 - 25 май 2014:
http://www.elections2014.eu/bg

 

   

Кризисен щаб  

   
   
© КАНАЛ 6
Днес13
Вчера232
Тази седмица1839
Този месец793
Общо1491316

Powered by CoalaWeb