Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

Сергей Станишев: Повече от 40% от българските граждани едвам свързват двата края

Детайли
AddThis Social Bookmark Button

stanishev„Повече от 40% от българските граждани едвам свързват двата края и това е реалност, с която социалистите не можем да се примирим. Искаме да се промени това в България и Европейския съюз, защото това е обща битка на нашето семейство. Хората, когато отидат да гласуват на 26 май трябва да се запитат дали са доволни от начина си на живот и от управлението в държавата. Първата стъпка, която ще донесе промяна са европейските избори. „ Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Сергей Станишев на среща с граждани в Сливен.

"Истинският въпрос е този за доходите и той не е израз само на социална политика. Ниските доходи в България са пречка за икономически растеж. Заради тях българите заминават в чужбина, а чуждестранните инвеститори не идват у нас, защото липсва работна ръка", каза председателят на ПЕС.

"Безспорно европейската левица има най-силният и подготвен кандидат за председател на ЕК в лицето на Франс Тимерманс. По оценка на обществеността и медиите той се представи най-убедително и спечели всички европейски дебати срещу опонента си Манфред Вебер. Ако Тимерманс застане начело на ЕК, тогава всички заедно можем да обърнем посоката на Европа и да я направим справедлива и солидарна. Доста смешно е Манфред Вебер, кандидатът на ЕНП, който беше в София, за да подкрепи ГЕРБ, да пропагандира за промяна. Двадесет и пет години Европейската комисия се управлява от десницата“, коментира бившият министър-председател на България относно политическата обстановка в Европа.

Станишев отправи призив към избирателите на 26 май да гласуват концентрирано и да не разпиляват гласовете си, давайки своя вот за малки партийки, които нямат шанс да прескочат бариерата. „Ако искате да накажете управляващите – гласувайте за БСП. От това ще ги заболи най-много“, допълни той.

Сергей Станишев проведе среща с ръководствата на МБАЛ "д-р Иван Селимински" и ДКЦ-1, където той беше по покана на д-р Алексей Алексиев, а основна тема беше недофинансирането на системата на здравеопазването, както и заминаването на лекари и медицински персонал зад граница.

www.kanal6.bg

   
© КАНАЛ 6
Днес572
Вчера790
Тази седмица1362
Този месец15900
Общо1265052

Powered by CoalaWeb