Ние използваме технологията на "бисквитките", за да улесним използването на този сайт.

Проф. Боян Дуранкиев: 80% от еврофондове се усвояват от 300-400 фирми

Детайли

profesor„30 години извършваме прехода към светлото бъдеще и за около 40% от хората този преход не е достигнал до никъде и няма надежда. 12 години сме членове на ЕС и ползата е само за определени лица, които обожават апартаменти с асансьори до хола или пък къщи за гости, или суджуци или нещо друго. Твърдя, че този преход не е завършил и ЕС е длъжник в много голяма степен на България.“ Това заяви в студиото на ФАКТИ кандидатът за евродепутат от "Коалиция за България" проф. Боян Дуранкев.

"Очакваше се с България и другите източноевропейски страни да се случи това, което стана с Източна Германия - за 4-5 години нещата да се променят тотално и хората да живеят по-добре, да имат спокойна, хубава работа, добри доходи и добри възможности за бъдещето. Но ЕС се възползва от България и от другите страни като суровинен придатък и най-вече като източник на безплатни хора за работа при тях", каза икономистът.

"80% от еврофондове се усвояват от 300-400 фирми. От тях се възползват всички свързани политици. Няма значение откъде са, защото в България 4 г. управляваше БСП, 8 г. - ГЕРБ и винаги отзад стои онзи, който разпределя фондовете. Да не забравяме, че става въпрос за триглава ламя, а не за двуглава, двуглавата усвоява най-много, триглавата също. Към тях трябва да добавим тези, които са сътрудници, съучастници в управлението. Това са Обединените Патриоти, които нито са обединени, нито са патриоти, може би. И за украшение да сложим значката, която Борисов си сложи на ревера - това е СДС, с което той легитимира и ликвидационните съвети, и криминалната приватизация и всичко. Казвам всичко, защото България е една голяма каша, едно блато, в което крадат като разпрани - от еврофондовете, и са щастлици политици", каза проф. Дуранкев.

Проф. Боян Дуранкиев: Младите хора бягат от условията на живот и работа в България

Детайли

durankiev„От година на година забелязвам намаляване на броя на студентите, изтичане на младите хора. Мария Габриел, която сега за кратко пребивава в България, преди да се върне в Европейския парламент, твърди, че са се върнали повече хора в у нас. Напротив, напускат ни. Това не са мигранти, това са бегълци от условията на живот и работа в България. Затова ние се борим за бъдещето на нашите деца и внуци и за бъдещето на младите. За мен е късничко да се боря за моето бъдеще, нито ще стана два пъти професор, нито два пъти академик”. Това заяви водачът на листата на „Коалиция за България” проф. Боян Дуранкев.

Проф. Дуранкев акцентира и върху темата за европейски мир и подчерта, че ЕС трябва да формира много по-ясна външна политика в налагане на идеята за мир.

„Ние нямаме обща европейска политика. Представете си оркестър от 27-28 музиканти, като всеки изпълнява това, което му е хрумнало в момента, а диригентът се люшка на пръчката, защото страда от тежък ишиас. Предлагаме не всякакви санкции, тъй като в международното право няма такова понятие, има незаконни репарации, които имат бумерангов ефект върху този, който ги налага. Да вземем примера с Русия. Загубихме какви ли не други приятелски отношения. Въпреки че едва ли някой си представя Европа без музика на Чайковски и романите на Толстой. Ние сме за обща европейска политика за сигурност и мир и дейно участие на ЕС в ООН. Няма нормален европеец, който да желае в България и тук в Бургас да има ядрени оръжия и бомби”, заяви Дуранкев.

Като тежък проблем проф. Дуранкев посочи и ярката социална несправедливост у нас и възможните решения.

„Нормално е една медицинска сестра да взима поне два пъти минималната работна заплата, един лекар - три пъти. Не е нормално да е иначе. Предлагаме да въведем данъчна ваканция за всички, които завършват висше образование. 5 години след завършването да не плащат данъци. Няма да пропадне България. И насърчаване на раждаемостта плюс общински жилища с държавно участие. Европейски фонд Бебе-за първо дете 5 хиляди, за второ -10 хиляди, но при отговорно родителство, а не да родиш бебе и го захвърлиш. Това е цял пакет“.

Богатството на един народ се определя не от броя на милионерите и милиардерите, а с броя на оставащите в България и детските колички, каза водачът на листата на „Коалиция за България”.

„Не очаквайте от мен да се борим за повече търговия. Най-ценното което е, националното ни богаство са нашите деца и внуци. Борим се за тяхното бъдеще. 30 години преход, 30 години неизвестност. На мен ми е трудно да го дефинирам. 12 години вече сме членове на ЕС и всеки от нас е получил 7 145 лева от ЕС, пари, с които можем да направим не магистрали от София до Бургас, а да направим в целия ЕС магистрали. Ние сега направихме най-скъпата магистрала в близкия космос. Няма по-скъпо нещо от българската магистрала. Ние сме рекордьори”, заяви водачът на „Колаиция за България”.

Кандидатът за евродепутат Камен Костов, ГЕРБ: Дали сме писменост на половин Европа

Детайли

6„Ние сме дали писменост на половин Европа и сме причината тя да бъде използвана в Европейския съюз като една от официалните азбуки. Променили сме света и продължаваме да бъдем част от разнообразието му. Кирилицата е основен език за много страни, а в други се използва като допълнителна писменост“, каза Камен Костов – кандидат за евродепутат от ГЕРБ.

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, той участва в събитията по повод празника, организирани от Община Сливен, в които се включи министърът на културата Боил Банов. Министърът връчи наградата „Аргира Жечкова“ на учителката Красимира Бакалова за приноса й в професията и обществения живот.

Заедно с кмета Стефан Радев той присъства на откриването на изложба по повод 120 години от рождението на българския художник Марио Жеков и разгледа богатата археологическа експозиция в Регионалния исторически музей. Сред официалните гости на събитията бяха още народният представител Мария Белова, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски и др.

Петър Витанов: Големият проблем на България е бедността

Детайли

vitanov„Големият проблем на България е бедността, а ние можем да се справим с нея. Битката за изравняване на доходите и преодоляване на неравенствата. Има достатъчно механизми за това, като единен стандарт за минимална пенсия и единен стандарт за минималната работна заплата“. Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Петър Витанов, който се включи в общоградското шествие на град Сливен по случай празника на славянската писменост и култура – 24 май.

Той отправи пожелание към всички българи и дейци на културата по случай празника: „Пожелавам на всички ученици, студенти и учители да съхраняват искрата на българщината. Нека пазят българското образование и култура, защото днес това е изключително трудно. Това го казвам като един млад човек, който стана за съжаление жертва на културна деградация“.

„ Да потърсим заедно промяната на 26 май, а тя идва с номер 18 в интегралната бюлетина“, това призова всички българи кандидатът за евродепутат Петър Витанов, който е родом от Сливен.  

Крум Дончев: Трябва да бъде сменен начина на управление на Европейския съюз

Детайли

Крум Дончев„Трябва да бъде сменен начина на управление на Европейския съюз. Този неолиберален модел на управление води до разделяне на две основни класи, класата на богатите и класата на бедните. Надявам се, че Европа ще промени своята посока. Европа има нужда от лява социална политика насочена към хората“. Това обяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ и автомобилен състезател Крум Дончев на среща с граждани в Сливен.

Петкратният шампион на Рали „Българка“ каза, че при обиколката си из България по време на предизборната кампания е видял недоверието у хората спрямо политиците и иска да се опита да промени това.

“ Много е трудно човек, занимавайки се с политика в днешно време да бъде разбран правилно защото политиците създадоха агресия у всички нас, защото езика, с който те комуникират не е езика на българина. Политиците трябва да бъдат пример за нас и нашите деца, затова вярвам, че вече е дошло времето когато политическия модел в България трябва да бъде променен – не защото политиците имат нужда, хората имат нужда. Ние всички имаме нужда, заради собствените си деца, защото примера, който се дава ще бъде следван от поколенията“, отбеляза Крум Дончев.

   
© КАНАЛ 6
Днес622
Вчера857
Тази седмица3725
Този месец15460
Общо1238578

Powered by CoalaWeb